Projekat uređenja gradskog trga u Šapcu

U periodu od marta do septembra 2015 godine Tikkurila Zorka je učestvovala u projektu uređenja gradskog trga, organizovanom od strane Grada Šapca. Ovaj inovativan projekat kompanija je podržala doniranjem boja koje su proizvod najnovije tehnologije izrade. Razvijene u saradnji sa nemačkim proizvođačima smola i pigmenata, izrađene su po recepturama i sirovima uvezenim iz Evropske unije. Premaz je namenjen za zaštitu javnih površina, koje su na betonskoj ili asfaltnoj osnovi, i predstavljaju dugoročno rešenje za renoviranu površinu gradskog trga. Karakteristično za ovaj tip premaza je njegova velika otpornost na varijacije temperatura i izuzetna elastičnost.

Po prvi put u primeni je metoda bojenja asfalta, koji je do sada korišćen u skandinavskim zemljama, pa je tako posle Lisabona, Kopenhagena, Barselone i Bergama, Šabac peti grad u Evropi gde se primenjuje ova tehnologija.

Parter trga je posebno razrađen, gde su geometrijske površine obojene u pet boja iz crvene skale spektra. U ovom slučaju crvena boja  simboliše krv i stradanja, jer sam trg predstavlja svojevrsno spomen-obeležje. Neobično i savremeno, kao što je i celo idejno rešenje.